Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Belgyógyászat

Magyarországon 3 millió embert érint a magasvérnyomás-betegség

   

A magasvérnyomás-betegség Magyarországon több mint 3 millió embert érint, és bár időskorban a leggyakoribb, a megelőzést érdemes már fiatal korban elkezdeni -

A cukorbetegség

   

A cukorbetegség cukorbetegség (Diabetes mellitus)

A cukorbetegség, A betegség folyamata;

A betegség típusai;
A cukorbetegek száma Magyarországon, 2011-ben;
Leggyakrabban előforduló késői szövődmények

Autoimmun betegség

   

Autoimmunitásnak nevezzük azt a jelenséget, amikor az immunrendszer a szervezet saját alkotóelemeit „idegen testnek” érzékeli, és elpusztításukra törekszik. Az elpusztítandó alkotóelemek (antigének) általában fehérjék vagy poliszacharidok, melyek a sejtek felszínén vagy annak belsejében találhatók.

Az immunreakció során gyulladás alakul ki az érintett szövetben, és idővel a fehérjét szintetizáló sejtek, illetve a sejtek által alkotott szövet is károsodhat, végső esetben el is pusztulhat. 

 

Megkezdődött a cukorbetegek negyedévenkénti felülvizsgálata:

   

akinek a vércukorszintje a két utolsó mérésnél meghaladja a 8-as értéket, annak októbertől 100 helyett csak 50 százalékos tb-támogatással jár a korszerűbbnek tartott analóg inzulin. 

mti.

Haematológia

   

Cukorbetegség

   

A cukorbetegség, A betegség folyamata;betegség típusai;

Leggyakrabban előforduló késői szövődmények

Hirtelen szívhalál

   

A hirtelen szívhalálból újraélesztett betegek testhűtéssel való kezelése jelentősen csökkeni az agyi károsodás veszélyét és javítja a biztonságos újraéledés esélyét - derült ki amerikai ideggyógyászok több mint egymillió beteg adatait értékelő tanulmányából.

A magyar felnőttek 85 százalékát érinti a krónikus vénás betegség

   

Nemzetközi felmérés eredményei szerint a magyar felnőttek 85 százalékát érinti a krónikus vénás betegség, amely már nemzetközi szinten is az egyik leggyakoribb népbetegségnek számít 

azok kapják a drága kezelést, akiknek az állapotán az valóban javít

   

a jövőben a cukorbetegeknek és a prosztatarákban szenvedő betegeknek gyakrabban kell orvosi felülvizsgálatra járniuk, gyógyszereik támogatását a terápia eredményessége alapján határozzák majd meg.

A magas vérnyomás makacs kockázat

   

A magas vérnyomással kezelt betegek két százaléka nem reagál a rendelkezésre álló kezelési módszerekre - mutatta ki két amerikai egészségbiztosító közös vizsgálata.

A lépcsőzés meghosszabbítja az életet

   

A cukorbetegség (diabetes mellitus)

   

A cukorbetegség elsősorban a szervezet szénhidrát-anyagcseréjének zavara.  Másodlagosan a fehérje- és zsíranyagcserére is hatással van.

 

Az emberi szervezet normális működéséhez öt tápanyag szükséges, amelyeket táplálékainkból nyerünk. Ezek: fehérje, szénhidrátok, zsírok, ásványi anyagok és vitaminok.

 

           

 

 

Az Alzheimer kór kutatásai

MTI   

hirdetes

   

A gyermekkori leukémia okozója

BBC   

Miért baj a cukorbaj ?

   
A cukorbaj (cukorbetegség, diabétesz mellitusz) a lakosság kb. 5 %-át érintő idült jellegű megbetegedés. Középpontjában a szénhidrát-anyagcsere zavara, a kórosan magas vércukorérték áll.

Puffadás, hasmenés: a bélrendszer funkcionális betegségei

   
Szociális és lelki stresszek talaján szerveződő, pszichoszomatikusnak nevezett szindróma

Új kezelés a cukorbetegség ellen

nol   
Vadonatúj terápiát alkalmazhatnak hamarosan Európában is a 2-es típusú, még nem inzulinos cukorbetegek gyógyítására. Az új hatóanyagcsoport egészen új ponton avatkozik be az inzulinérzékelés folyamatába, s mivel fogyaszt, kitolja az inzulin használatának szükségességét. Ma, a diabétesz világnapján ez különösen jó hírnek számít.

Súlyos gyógyszerhiány!

   
Kéthónapnyi hemofíliát kezelő gyógyszer hiányzik, ugyanis az Országos Egészségügyi Pénztár alultervezte a 2006-os gyógyszerfogyasztást.

A fejfájás, mint önálló kórkép

INDEX   
A fejfájás talán a leggyakoribb panasz, amivel a betegek felkeresik orvosukat, az orvosok számára pedig a legtöbb fejtörést, a legrészletesebb elkülönítő diagnózist szükségessé tevő tünet, vagy önálló betegség.

A fejfájások osztályozása, az önálló fejfájásbetegségek és kezelésük

   
A járóbeteg-rendeléseken jelentkezôknek gyakran fejfájás a vezetô panasza, bár csak a súlyos, visszatérô, gyakori fejfájások igényelnek orvosi segítséget. Évente az átlagnépesség 2%-a emiatt fordul családorvosához.

Fókuszban a szív - egészséges test, egészséges alak

Híradó   
Az egészséges szív, korra és nemre való tekintet nélkül, elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes életet éljünk

Európa nem ismeri fel a szívbetegséget

   
Egy felmérés szerint az európaiaknak körülbelül három százaléka képes csak azonosítani a szívelégtelenség tüneteit, mely mintegy 14 millió embert érint a kontinensen. 2005.09.04 06:30 Spicy Press Hírügynökség

Egy vérnyomásméréssel megelőzhető a szívinfarktus, a stroke

HÍR TV   
Egyetlen vérnyomásméréssel képes megállapítani a vizsgált személy érrendszerének állapotát és az érelmeszesedés fokát az a magyar műszer, amelyet hétfőn mutatnak be a nagyközönségnek kardiológusok és informatikusok Budapesten. Jelenleg a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon a keringési rendszer betegsége.

Program szívhalál ellen

   
A szív és érrendszeri halálozás hazánkban ma az első számú halálok

Elektronikus or, mely kiszimatolja a tumorokat.

   
A betegek leheletének elemzésével megállapítható a tüdőrák.

Sok betegséget társítanak C-vitaminhiánnyal

InforMed   

Cardiovascularis, rák, hályog, magasvérnyomás, diabétesz, hepatitis, HIV, cisztikus fibrózist.

A fájdalomcsillapítók gyakori szedése és a magas vérnyomás

InforMed   
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az Egyesült Államokban a magas vérnyomásos esetek jelentős százaléka a rendszeresen szedett fájdalomcsillapítóknak tudható be.

Az év díjazott gyógyszere

Világgazdaság   
Új hatásmechanizmusú, a csontritkulás költséghatékony kezelését biztosytó, hiánypótló és betegbarát készítmény kapta meg a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság év gyógyszere díját.

.

ma.hu   
.

A CSENDES GYILKOS ......Új eredményekre épít a gyógyszerkutatás

METRO   
Az I-ex tipusú cukorbetegség rendkivül gyorsan alakul ki, így felismerése nehézségekbe ütközik

Automata tabletta

KORRIDOR   
A tabletta felméri a beteg állapotát és ennek megfelelően adagolja a hatóanyagokat

A csontritkulás halálos kockázata

Vitalistas.hu   
Ausztria pontos adatokkal rendelkezik a csontritkulással összefüggő csonttörésekről, Csak a betegek fele van tudatában.

Megelőzni könnyebb !! A daganatszűrés -és megelőzés új módszerei

(Ideál Reforméletmód magazin)   
A daganatos betegségek többsége igen alattomosan fejlődik, legtöbbször csak akkor okoz tüneteket, ha már nagy a baj. Ezért különösen nagy a jelentősége minden olyan módszernek, ami segítheti az időben történő felismerést, sőt a szervezet betegséghajlamának és az önvédelmi erők aktivitását is képes tükrözni. Jó hír, hogy léteznek már olyan vizsgálati módok amik a korai kimutathatóságot segítik.

Cukorbetegek figyelem - van remény !

Tóth József (Elixir)   
A szakemberek felfedezték azt gént, ami a zsírszövetek segítségével állítja elő azt a hormont, ami felelőssé tehető a cukorbetegségre való hajlamért. Inzulinpirulát fejlesztenek a nyugat-lafayetti Purdue Egyetem tudósai.

Az immunrendszer szerepe

   
Az immunrendszer több funkciót is beltölt: elpusztítja az ártalmasnak ítélt organizmusokat, semlegesíteni képes bizonyos mérgező anyagokat, lebontja az öreg sejtjeinket az újjáépítéshez, méregteleníti és tisztítja a testet, védekező anyagokat halmoz fel, immunissá képes tenni a szervezetet bizonyos már leküzdött antigének ellen.

Hipertónia

   
A magas vérnyomás, orvosi néven hipertónia alattomosan kialakuló betegség, amely évekig tünet- és panaszmentesen zajlik. A tartósan fennálló, kezeletlen magas vérnyomás azonban fokozatosan tönkreteheti az ereket, súlyos szív- és agyi károsodásokat, veseelégtelenséget okozhet.

Agyvérzés és cukorbetegség

   
Az már régóta ismert, hogy a hipertónia egyik legfontosabb és legsúlyosabb szövődménye a szélütés, ami részben agyvérzés, részben agytrombózis, közös néven stroke

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü