Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Fertőző betegségek

Állítsuk meg a hepatitis vírus terjedését !

   

Az elmúlt évben meghétszereződött a hepatitis A vírussal fertőzöttek száma Magyarországon, ezért a fertőzés továbbterjedésének megelőzésére országos figyelemfelhívó kampány indult csütörtökön.

  A vírus rendkívül ellenálló, mínusz 20 Celsius-fokon is életképes maradhat és 100 fokon öt percig forralva pusztul csak el. 

    A most indult kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sárgasággal, lázzal, hasmenéssel, levertséggel járó, kórházi kezelést igénylő fertőzés veszélyeire, és az oltás lehetőségére, amely több mint 30 évre védettséget nyújt a vírussal szemben. 

egyre több a beteg, de még nincs járvány

   

Az elmúlt héten is jelentősen emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma, de nem érte el az országos járványküszöböt. Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentésében azt írta: a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint január 7. és 13. között az országban több mint kétszer annyian, 9300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban. Ez nem éri el az országos - heti 15 ezer beteg - járványküszöböt.

Július elsejétől kötelező tüdőszűrést rendeltek el Budapesten és több Pest megyei településen

   

Július elsejétől kötelező tüdőszűrést rendeltek el Budapesten és több Pest megyei településen
Budapest teljes területén és 18 megyében július elsejei hatállyal kötelező tüdőszűrést rendelt el az illetékes tiszti főorvos .

kötelező tüdőszűrést  azokon a helyeken rendelnek el, ahol a tuberkulózisos betegek száma 100 ezer lakosonként több mint 25. Ilyen helyeken a betegek környezetében élőkre fokozottan odafigyelnek, de a kötelező szűrést az egész közigazgatási egységben elrendelik

Kolera fertőz kubában

   

Manzanillo város kórháza a héten megtelt kolerás betegekkel, még a folyosókon is fekszenek. A kórházat karantén alá vették, rendőrök és állambiztonsági ügynökök őrzik.

 

BSE (Bovine Spongiforme Encephalopathie = Marhavész

   

 


 
 

A megbetegedett marha alábbi szerveiben a legmagasabb a BSE-kórokozó koncentrációja: gyomor, agy, velő, gerincvelő, belek, máj, epe, lép, mandula.

A marhahúsba és a zsírba csak kevés kórokozó jut. A kórokozók sütéssel és főzéssel nem ártalmatlaníthatók.

betegség feltételezett átviteli módja (marháról emberre):

táplálkozás, gyógyszerek, kozmetikai szerek.

Figyelmeztetés: Kerülendő a fertőzött marhahús fogyasztása. Több gyógy- és kozmetikai szer a marha egyes testrészeinek feldolgozása révén készül, illetve a marha szerveinek kivonatát tartalmazza, bár a kísérletek szerint a gyártási folyamatok biztonságosak. Ennek ellenére szükséges a szer eredetének igazolása.

 

Meningitis: Az agyhártyagyulladás

   

 

   

A tünetek hátterében zajló kórfolyamatok

Leggyakrabban cseppfertőzéssel, a nyálkahártya – vérkeringés - agyhártyák “útvonalon” éri el a kórokozó a központi idegrendszert. A belsőfül gyulladása, mastoiditist okozva közvetlen behatolási kaput jelent a baktériumnak (legtöbbször S. pneumoniae fertőzéskor kell keresni otogén gócot).

  • kórokozó szaporodása,
  • gyulladásos faktorok termelését, azok pedig a
  • baktérium szétesését váltják ki.

 

 

 

Felületes gombás betegségek és kezelésük

dr.Török Ibolya Háziorvos Továbbképző Szemle   

Köröm és bőrgombásodás

   

Gomba.

Önnek mi jut eszébe erről a szóról? Nagyon sokunknak sajnos egy igen makacs, gyakran, és feleslegesen titkolt betegség. A statisztikák szerint a magyar lakosság 54%-a - tehát legalább minden második ember! - saját bőrén tapasztalhatja a gombák okozta kellemetlenségeket.

 Az alábbi információkkal a köröm- és bőrgombásodással kapcsolatos tévhiteket, előítéleteket szeretnénk eloszlatni, és segítséget kívánunk nyújtani mindazoknak, akik szégyenérzet miatt, vagy az ismeretek hiányában halogatják felkeresni a gyógyszerészüket vagy a háziorvosukat.

Influenza szövődménye is lehet: a tüdőgyulladás

   

A vírusok által okozott tüdőgyulladásokra nem hatnak az antibiotikumok, viszont a vírusfertőzések talaján kialakuló bakteriális felülfertőzések kezelésére, ill. ennek megelőzése céljából  antibiotikum adása szükséges, influenzás fertőzés esetében azonnal megkezdett antivirális kezelés mellett. A lázcsillapítás és a rendszeres folyadékpótlás minden esetben  elengedhetetlen

-Erősítsük az immunrendszerünket. Alapvető dolog hogy a kórokozókat végeredményben nem az antibiotikumok pusztítják el, hanem a

   

 

Korunk embere hajlamos azt gondolni, hogy legyőztük a káros baktériumokat az
antibiotikumok sokaságával.
 
A valóságban pedig az orvosok és a tudósok manapság attól tartanak, hogy az úgynevezett „szuperbaktériumok” világméretű terjedése az antibiotikumok előtti érába taszíthatja újra az emberiséget, amikor banális fertőzések nem kezelhetők, rutin műtétek és beavatkozások életveszélyesek lehetnek.

Erősödő aggodalom Németországban a hasmenésjárvány miatt -

   

Erősödik az aggodalom Németországban a rohamosan terjedő hasmenésjárvány miatt. A fertőzöttek, illetve gyanús esetek száma szerda délutánra több mint 600-ra emelkedett.

Kanyaró

   

Az elmúlt időszakban történtek megbetegedések Franciaországban, Németországban, Angliában, Svájcban, Ausztriában is. Nagy Britanniában például 14 évig nem fordult elő, és tavaly újra megjelent.

Schistosomiasis (Mételyféreg fertőzés)

www.pharmasoft.hu   

Az emberi szervezetben a máj keringésébe jutnak, ahol gyorsan fejlődnek, és bejutnak a bélbe, és a vastagbél gyűjtőereibe vándorolnak. A bélfalban fekélyek, polipok képződnek. A májban a peték felhalmozódhatnak, és a keringésen keresztül a tüdőbe, a szívbe juthatnak. A betegséget a szervezet férgekkel szembeni allergiás reakciója hozza létre.

Mi is az a Calici vírus?

egeszsegkaluz.hu   

Ausztráliában is találtak az új szuperbaktériummal fertőzött betegeket

MTI   

Három ausztrál betegben is azonosították azt az új, minden antibiotikumnak ellenálló szuperbaktériumot, amely brit tudósok kutatásai szerint Dél-Ázsiából indult, és rövid időn belül az egész világon elterjedhet.

Szexuális úton terjedő betegségek

   

Szalmonella

   

Egész évben fertőzhetnek a kullancsok

www.nol.hu   

Amit a kullancsokról tudni kell

   

 

Lopakodó járvány

   
- A nemi érintkezéssel terjedő fertőző betegségek

Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán.

   
A kórokozó mindössze egy-két óra alatt tönkretette a fiú szívét.

Kikre leselkedik az alattomos Chlamydia?

   
A Chlamydia az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé kezelt szexuális úton terjedő megbetegedés.

figyelmeztető jel a férfiak nemi szervén!

   
A legtöbb nemi úton szerzett fertőzésnek egyértelmű jelei vannak a férfi nemi szerven illetve környékén. Nézzünk tehát körül odalent, milyen betegségre utaló jeleket tapasztalhatunk magunkon!

Nátha

   
MI A NÁTHA?

Nemzetközi díj a méhnyakrák elleni küzdelemben

   
A méhnyakszűrô programok miatt elôtérbe került HPV-diagnosztika terén mérföldkônek számít a teljes m é rtékben hazai fejlesztésű, magyar termékként elsôbbségi szabadalmi beadvánnyal védett GenoID HPV-teszt.

Járványos méreteket ölt a calici vírus

hírtv   
Járványos méreteket öltött a kórházakban a calici vírus - mondta el Molnár Kornélia, az országos tiszti főorvos helyettese a köztelevízióban.

Magyar nő őrizte Freddie Mercury titkát

   
A Queen frontembere, Freddie Mercury szeptember 5-én lenne hatvanéves. Az énekesről és az AIDS-ről a Blikknek mesélt egykori orvosa

Új lehetőségek az AIDS kezelésében

www.orvostkeresek.hu   
A vírus képes megtelepedni a belek falában, s ott folyamatosan rombolni az immunrendszer működését.

Influenza: megérkezett a vírus

MTI   
Magyarországon már előfordul az influenza "A" és "B" típusa egyaránt -

Európa retteg a vírustól * Itthon miért bagatellizálják el?

BLIKK   
Fél Magyarország megbetegedhet!

Nemi úton terjedő

   
Életünk folyamán sokféle kórokozóval találkozunk, és mindnyájan elkapunk bizonyos fertőzéseket. Az SZTB, a szexuális úton terjedő betegségek is ezek közé tartoznak, azonban fontos tudni, hogy ezek a betegségek nemcsak a nemi szerveket, hanem a vizeletkiválasztó rendszert, sőt egyesek az egész szervezetet érintik.

ÚJ GYÓGYSZEREKKEL A HERPESZ TERJEDÉSE ELLEN

   
Két új jelentés látott -San Diego- napvilágot a szexuális úton terjedő herpesz elleni küzdelem új megközelítéséről.

Bőr és nemi betegségek.

   
A bőr ragályos betegségei, valamint nemi betegségek.

A gombás betegségek kezelése

biovital-melissa.hu   

A gombák éppen olyan betegséghordozók, mint a baktériumok és a vírusok. Az orvoshoz forduló betegek egyre nagyobb része küszködik gombás megbetegedésekkel.

FERTŐZŐ BETEGSÉGEK

   
AIDS, EBOLA , TBCTUBERKOLÓZIS, GÜMŐKOR , FERTŐZŐ MÁJGYULLADÁS , NEMI BETEGSÉGEK

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü